Μόνωση εξωτερικών τοίχων

Η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων και των προσόψεων μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας σε ένα κτίριο και πάνω από όλα να αυξήσει τα επίπεδα άνεσης για τους χρήστες του.

Μελέτες δείχνουν ότι οι εξωτερικοί τοίχοι ευθύνονται για περίπου το 25% της απώλειας θερμότητας σε ένα κτίριο. Κατά συνέπεια, η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων και των προσόψεων μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας στο κτίριο και πάνω από όλα να αυξήσει τα επίπεδα άνεσης για τους χρήστες του.

Ωστόσο, η μόνωση εξωτερικού τοιχώματος πρέπει επίσης να έχει την ικανότητα να "αναπνέει", έτσι ώστε να αποτρέπει τις συμπυκνώσεις και τον εγκλωβισμό της υγρασίας επιτρέποντας στη φέρουσα τοιχοποιία να είναι σε θέση να στεγνώνει με φυσικό τρόπο.

 

Τελικό, διαπνέον υπόστρωμα τοιχοποιίας

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith® είναι μια ιδανική απάντηση. Μπορούν να τοποθετηθούν ως το τελικό, διαπνέον υπόστρωμα του εξωτερικού τοίχου, είτε εμφανές είτε σοβατισμένο με συμβατικό  ή έτοιμο σοβά, σε οποιαδήποτε νέα κατασκευή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε έργα ανακαίνισης κατοικιών, όπου είναι δυνατόν να εφαρμοστούν απευθείας επί του εξωτερικού επιχρίσματος της τοιχοποιίας.

Τα προϊόντα ξυλομάλλου Heraklith®  αποτελούν μια εξαιρετική, όλα-σε-ένα, λύση μόνωσης για εξωτερικούς τοίχους κτιρίων. Όχι μόνο παρέχουν εξαιρετική θερμική και ακουστική μόνωση, είναι παράλληλα ανθεκτικά στη φωτιά και εύκολα στην εγκατάσταση. Έχουν επίσης εξαιρετικη αντοχή στο χρόνο και μπορούν να διατηρήσουν την απόδοσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του κτιρίου.

Τέλος, λόγω του γεγονότος ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, αποτελούν μια οικολογική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη προσέγγιση για την μόνωση των εξωτερικών τοίχων ενός κτιρίου.

References

SI VIP production hall - Colourful Facades 1

Colourful production facility in Škofja Loka

Škofja Loka , Σλοβενία

CZ Budejovice Karmasek

Private print house

České Budějovice , Τσεχία