Γκαράζ και υπόγειοι χώροι στάθμευσης

Οι σωστά σχεδιασμένοι χώροι στάθμευσης απαιτούν εξαιρετική μόνωση για να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις πυροπροστασίας (ελάχιστος δείκτης αντίστασης στη φωτιά), θερμομόνωσης και ηχοαπορρόφησης στα κτίρια που εξυπηρετούν, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα πολυώροφα κτίρια διαμερισμάτων.

Οι σωστά σχεδιασμένοι χώροι στάθμευσης οφείλουν να διαθέτουν εξαιρετική μόνωση ώστε να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούν πλήρως τα πρότυπα και τις προσδοκίες για τα ακίνητα που εξυπηρετούν, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα πολυώροφα κτίρια διαμερισμάτων.

Απαιτείται εξαιρετική θερμική και ακουστική μόνωση για την παρεμπόδιση της μεταφοράς θερμότητας και του θορύβου μέσω της οροφής του χώρου στάθμευσης και υψηλή αντίσταση στη φωτιά,  η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία από τη δομική αστάθεια που μπορεί να προκαλέσει στο κτίριο κάποια πυρκαγιά.

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®  είναι μια εξαιρετική και όλα-σε-ένα λύση για τη μόνωση των οροφών των εκάστοτε χώρων στάθμευσης. Όχι μόνο παρέχουν ανώτερη θερμική και ακουστική προστασία, αλλά είναι επίσης διαθέσιμες με βαθμολογία ταξινόμησης Α2 (άκαυστο υλικό κατά Euroclass). Μπορούν να παρέχουν αντίσταση στη φωτιά για έως και τέσσερις ώρες, άνωθεν της οροφής των χώρων στάθμευσης

Οι σύνθετες πλάκες Tektalan, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της αντοχής στη φωτιά της οροφής του χώρου στάθμευσης, συνήθως όταν το σκυρόδεμα δεν επαρκεί ή όταν πρέπει να ικανοποιούνται συγκεκριμένες απαιτήσεις για νέα ή μελλοντική χρήση του χώρου.

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®  είναι επίσης εύκολες στην εγκατάσταση και αισθητικά ελκυστικές.

 

Ανθεκτικότητα στις μηχανικές κρούσεις

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®  διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και επιφανειών και είναι ανθεκτικές στις μηχανικές κρούσεις και τις βλάβες που μπορούν να προκύψουν από την καθημερινή χρήση του χώρου (π.χ. από τα ίδια τα οχήματα). Η ανώτερη αντοχή τους στο χρόνο, καθιστά εύκολη τη γενική συντήρηση τους και την εξάλειψη λεκέδων καπνού και πετρελαίου.

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith®  κατασκευάζονται από φυσικά και βιώσιμα υλικά, συνεπώς αποτελούν μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για την μόνωση κάθε χώρου στάθμευσης. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός πως μπορούν να συμβάλουν στην απόκτηση πιστοποίησης από προγράμματα οικολογικής αξιολόγησης κτιρίων. Ρίξτε μια ματιά στις πιστοποιήσεις των προϊόντων μας.

Οι πυρκαγιές σε υπόγειους χώρους στάθμευσης προκαλούνται κυρίως από καιγόμενα οχήματα και μπορούν να οδηγήσουν στην έκλυση τεράστιας ποσότητας θερμότητας. Ιδανικότερη λύση για τέτοιου είδους εφαρμογές είναι οι πλάκες Tektalan (προϊόν άκαυστο, κλάσης A2 κατά Euroclass).

  • δεν λιώνουν
  • δεν παράγουν καιγόμενα σωματίδια (κατηγορία d0 κατά Euroclass)
  • κατατάσσονται στην καλύτερη υπάρχουσα κατηγορία από την άποψη χαμηλής παραγωγής καπνού (S1 κατά Euroclass)
  • παρέχουν στους χρήστες του κτιρίου ένα σημαντικό, πρόσθετο στοιχείο ασφάλειας

Η πλάκα Tektalan προστατεύει τα δομικά στοιχεία του σκυροδέματος από τη θερμότητα και επομένως εξασφαλίζει τη φέρουσα ικανότητα τους και ως επακόλουθο την ασφάλεια των χρηστών του κτιρίου. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της πρόσθετης αυτής προστασίας, τα όποια έξοδα επισκευής μετά από πυρκαγιά στο κτίριο μειώνονται σημαντικά.

 

Εξαιρετική ηχομόνωση

Το Tektalan διαθέτει επίσης πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες εξουδετερώνοντας το θόρυβο από τη συνεχή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων στο χώρο στάθμευσης. Συνδυάζει την ανοικτή δομή της επιφάνειας του ξυλόμαλλου Heraklith® με την εξαιρετική ικανότητα ηχοαπορρόφησης του πυρήνα από πετροβάμβακα που διαθέτει.

Χάρη σε αυτόν τον πυρήνα από πετροβάμβακα, η πλάκα Tektalan εξασφαλίζει επίσης εξαιρετική θερμομόνωση για τους χώρους κατοίκησης και εργασίας πάνω από έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Κατά συνέπεια, μειώνει τις ενεργειακές απαιτήσεις θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου, συνεπώς και τις εκπομπές CO2.

Μπορεί είτε να στερεωθεί μηχανικά εκ των υστέρων, είτε να χρησιμοποιηθεί και στον ξυλότυπο με μεταλλικά στηρίγματα ή βίδες που εγκαθίστανται πριν την σκυροδέτηση. Με το Tektalan κερδίζετε χρόνο και εξοικονομείτε χρήμα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Όπως όλες οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith® , το Tektalan έχει μια απλή, φυσική εμφάνιση. Η δομή φυσικού ξύλου της επιφάνειας ξυλομάλλου του Tektalan δίνει στο υπόγειο γκαράζ μια ξεχωριστή αίσθηση. Οι επιφάνειες διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και κατόπιν αιτήματος, με ειδική επικάλυψη.

References