Αγροτικά κτίρια

Ο έλεγχος της ροής αέρα στα αγροτικά κτίρια, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα σταβλισμένα, οικόσιτα ζώα, όπως τα βοοειδή και οι χοίροι.

Ο έλεγχος της ροής αέρα στα αγροτικά κτίρια, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα σταβλισμένα, οικόσιτα ζώα, όπως τα βοοειδή και οι χοίροι.

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith® προσφέρουν μια ιδανική λύση στο ζήτημα, ενεργώντας τόσο ως πρόσθετο φίλτρο αέρα, παρέχοντας παράλληλα θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith® Agro έχουν αναπτυχθεί ειδικά με μία βελτιστοποιημένη πορώδη δομή που τα καθιστά διαπερατά στον αέρα. Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή μόνωσης που συμβάλλει τόσο στην αποφυγή συμπυκνώσεων, όσο και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων θερμοκρασίας και υγρασίας εντός του κτιρίου, ανεξαρτήτως των ραγδαίων μεταβολών που παρουσιάζουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες και τα επίπεδα σχετικής υγρασίας ανάλογα με τις εποχές.

 

Βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα

Στον τομέα της κτηνοτροφίας, η άνετη διαβίωση των οικόσιτων ζώων αναγνωρίζεται ως σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του επιπέδου στρες που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξή τους καθώς και την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος.

Είναι επίσης ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κτηνιατρικών δαπανών. Τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος, που βασίζεται σε περισσότερες από 90.000 εκθέσεις για την υγεία των ζώων, δείχνουν σημαντική μείωση στην κατανάλωση φαρμάκων απαραιτήτων για την καλή υγεία των χοίρων, σε χώρους όπου εγκαθίστανται οι πλάκες ξυλομάλλου Heraklith® Agro. Η έρευνα διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο Raumberg-Gumpenstein, μέρος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αειφορίας και Τουρισμού της Αυστρίας.

References

AT Kalb 2

Calve stable Peuerbach

Peuerbach , Αυστρία

AT Schwein

Pigsty in Bachmanning, Austria

Bachmanning , Αυστρία